Forsvarets Stabsmusikkorps og skolekorpsene
Forsvarets Stabsmusikkorps og skolekorpsene

Konserten består av to avdelinger, skolekorpsene spiller 1. avdeling og Stabsmusikken spiller andre avdeling.
 
​​​​​​​​​Forsvarets stabsmusikkorps er med sine 39 faste ansatte musikere Norges største profesjonelle blåseorkester. Korpset ble etablert i 1818 (den gang 2. Brigades musikkorps) og har siden vært Forsvarets viktigste representasjonsorkester. Korpset har jevnlige oppdrag for Kongehuset, Regjeringen og Forsvaret, i tillegg til ulike representasjonsoppgaver i både inn- og utland.
 
​​Forsvarets stabsmusikkorps er et historierikt orkester med lange tradisjoner, men som er veiviser inn mot nye musikalske og kulturelle trender.
Ved siden av de offisielle oppdragene har også korpset en utstrakt konsertvirksomhet i hovedstadsområdet med hele 20 innendørskonserter i løpet av året. De fleste av disse holdes i korpsets eget konserthus: Ridehuset Scene på Akershus festning.
 
Med på denne konserten er Idd skolemusikk og Halden skolemusikk.

Idd skolemusikkorps ble stiftet 22. februar 1962.  I dette korpset er det barn og ungdommer i alderen 6 - 19 år, som synes det er gøy og spille sammen. Vi har treblåseinstrumenter (fløyte, klarinett, saksofon), messinginstrumenter (kornett/trompet, trombone, baryton, tuba) og slagverk (trommer). 

Korpset rekrutterer nye musikanter fra Folkvang, Idd, Prestebakke, og Tistedal skole gjennom hele året.

Vi har dyktige, utdannede dirigenter og instruktører som skal lære akkurat deg å spille et instrument. Vi øver på Asak skole. 
 
 
Halden Skolemusikkorps er en gjeng med barn og ungdommer som synes det er kjempegøy å spille sammen!
Vi er et janitsarkorps og har treblåseinstrumenter, messinginstrumenter og slagverk.
Korpset har rundt 50 medlemmer og består av musikanter i alderen 8-19 år. Vi holder til på Hjortsberg skole og spiller sammen hver torsdag. Vi spiller all slags type musikk. Vi har spennende konserter hele året, både alene og sammen med andre! Vi er på helgeturer for å spille sammen, og sommerturer i inn- og utland! I distriktsmesterskapet 2017 havnet vi på 2. plass, en hårsbredd bak vinneren -  Idd skolekorps.....
 
 
Den 9. september 1932 ble korpsets første møte holdt på skolebestyrerens kontor på Gutteskolen. Styret besto av skolebestyrer Sigurd Nilsen, smedformann Johan Johansen, banksjef Rudolf Pettersen, og som oppnevnt revisor, kontorfullmektig Sigfred Johansen. Takket være innsamlingskomiteens innsats kunne korpset starte uten gjeld. 42 skolegutter ble tatt opp fra starten, og instruktørene ble hentet fra Divisjonsmusikken. Som dirigent ble musikkløytnant Håkon Aasekjær ansatt, han fikk en timegodtgjørelse på kr 6,-. Etter anbefaling av Aasekjær, bevilget styret enstemmig å innkjøpe en del brukte instrumenter for kr. 500,-. De unge musikantene gjorde hurtig framgang under denne dyktige ledelse, og allerede året etter kunne Halden Guttemusikkorps delta i 17.mai-toget der de vakte stor begeistring. Korpset holdt sine første konserter i Busterudparken og Tistedalens Park hvor de høstet velfortjent applaus.
Halden Guttemusikkorps fikk merkelig nok lov til å fortsette sine øvelser under krigen. Tyskerne hadde tatt Gutteskolen i sin besittelse og øvelsene ble flyttet fra ”sangen” til kjelleren blant sløydpultene. Det ble arrangert en rekke konserter i Busterudparken og Arbeidersamfundet. At man på reportoaret fikk ha musikkstykker som ”Kongekvadet” av Edvard Grieg synes i dag helt ufattelig når vi tenker på hvor hardt tyskerne gikk frem for å dempe nordmennenes nasjonalfølelse.
Aldri har vel nasjonalsangen tonet vakrere i Halden enn da Guttemusikken, som det første korps etter krigen, kunne spille fra Rødsfjellet og i byens gater. Til og med om natten var de unge musikantene med på å sette sitt preg på frihetsgleden, da de møtte opp under fangetransportene på Halden Jernbanestasjon og ønsket de hjemvendte velkommen med feiende og muntre toner. 
 
Båstadlund Guttemusikkorps
Hjortsberg Skolemusikkorps ble opprinnelig startet opp under navnet Båstadlund Guttemusikkorps den 2. november 1938. I oktober 1963 ble det inntatt jenter blant det musiserende hankjønn, og det nye korpset fikk navnet Hjortsberg Skolemusikkorps. Dette var en radikal forandring som ikke foregikk uten sverdslag. Men de som mente at jentene ved skolen skulle ha en sjanse fikk sitt syn igjennom, og vi tror ikke noen siden har angret på det vedtak som ble fattet den gang. Korpsets første dirigent var Ragnvald Oliver Vik fra Divisjonsmusikken.
 
Halden skolemusikkorps
I ekstraordinært årsmøte 24. januar 1994 ble det vedtatt at Hjortsberg Skolemusikkorps og Halden Guttemusikkorps skulle slåes sammen til ett korps. Det nye korpset fikk navnet Halden Skolemusikkorps, og stiftelsesåret 1932 ble vedtatt benyttet.
Fra og med 1. januar 1995 ble Os Skolemusikkorps og Berg Skole- og Ungdomskorps formelt en del av Halden Skolemusikkorps.
BILLETTER
Dato: 25.10.2018
Kl:18:00
Billettpris:150,- voksen, 50,-barn (ink. billettavgift)


Billetter hos ticketmaster.no, Thon Hotel og Halden turist
Det skjer alltid noe spennende på Brygga kultursal! Bestill billetter i dag!
DATOTIDARRANGEMENTSTED PÅMELDTE BILLETTER
21.06.201920:00UTSOLGT! Jorda rundt på 80-tallet...igjenBryggakultursal Halden
KJØP
22.06.201920:00Jorda rundt på 80-tallet...igjenBryggakultursal Halden
KJØP
28.06.201920:00Jorda rundt på 80-tallet...igjenBryggakultursal Halden
KJØP
29.06.201920:00Jorda rundt på 80-tallet...igjenBryggakultursal Halden
KJØP
11.09.201920:00AuroraBryggakultursal Halden
KJØP
20.09.201919:00Imagine - The John Lennon SongbookBrygga Kultursal Halden
KJØP
21.09.201919:00Cirkus BlunckBrygga Kultursal
KJØP
22.09.201919:00Premiere: KORPSBrygga Kultursal Halden
KJØP
23.09.201918:00Riksteatret. JungelbokenBryggakultursal Halden
KJØP
25.09.201919:00Adam Douglas The RAG-trioBryggakultursal Halden
KJØP
tweet
linje
Tollbugt. 4-6, 1767 Halden  - Tlf: (+ 47) 417 53 900
linje
 
Ingen video funnet!