Ingebjørg Bratland: Hjarteskjell
Ingebjørg Bratland: Hjarteskjell

Ingebjørg Bratlands Hjarteskjell:

Mediene sier: 

"En opplagt Ingebjørg Bratland strålte på scenen under storkonserten i Oslo Spektrum". 
–NTB/Gaffa.no

"Det er litt av en stemme hun har, 27-åringen som tilbrakte barneårene i en knøttliten bygd i Telemark. Denne klokkeklare vokalen bærer omtrent like mye uskyld og skjønnhet som det romantiserte bildet man gjerne har om slike steder." 
– Aftenposten

"Oslos storstue var fullsatt da pop- og folkemusikeren fra Vinje i Telemark spilte opp til lørdagskos." 
– Telemarksavisa


//

Her har du en anmeldelse les nå : http://www.musikknyheter.no/anmeldelser/17269/Ingebjorg-Bratland.html

//

"Hjarteskjell er små, sterke, mjuke musklar som gøymer seg i harde skjell. Slik er disse songane for meg". - Ingebjørg Bratland. Det er stort spenn i Ingebjørg Bratland sin musikk fra debutalbumet Heimafrå med Odd Nordstoga til den nye Hjarteskjell, som er hennes fjerde. Med rot i folkemusikken, har hun frem til i dag beveget seg over et bredt musikalsk spekter –viser, pop, jazz og elektronisk. Dette har alltid føltes både riktig og viktig, samtidig som lojaliteten til hjemsted og dialekt er like sterk. Den røde tråden er uansett hennes unike og særpregede stemme. Hjarteskjell er skrevet og produsert over de siste 18 månedene. Der albumet Månesinn var produsert av Espen Lind og Geir Hvidtsten, har hun denne gang benyttet seg av intet mindre enn fire forskjellige studioer og produsenter: Martin Sjølie (Sigrid, Maria Mena), Kåre Vestrheim (Odd Nordstoga, Highasakite), Lars Horntvedt (Susanne Sundfør, a-ha), Espen Lind og Geir Hvidsten.

I en tid hvor lyttevaner er forandret, ønsker hun at dette skaper spennvidde og større lytteopplevelser. Albumet er skrevet av Bratland selv–noen av låtene i samarbeid med produsentene. I tillegg har hun oversatt to gamle, personlige favoritter: My Dear Companion (Min aller kjæraste) og Thåströms sterke kjærlighetserklæring Over sundet. Den vakre singelen «Bror» er allerede ute og er A-listet hos NRK P1. Som vanlig skal hele Norge besøkes over de neste 12 månedene. I år er det først og fremst fokus på disse datoene: 21. november, Olavshallen Trondheim, 22. november, Stavanger Konserthus, 25. november, Oslo Spektrum og 9. desember, Grieghallen Bergen. 

En stor turné starter i slutten av februar 2018.

INGEBJØRG BRATLAND ER KJENT FOR SIN STEMME, UNIKE SANGTEKNIKK OG FORMIDLINGSEVNE. Som 27-åring har Vinje-bygdingen allerede en merittliste de fleste kan misunne. Før platedebuten hadde hun et etablert navn i folkemusikkmiljøet. Hun er kåret nordisk mester, vunnet norgesmesterskap i folkemusikk, og har flere seire i Landskappleiken som kveder. Hun markerte seg også sterkt med sin medvirkning på H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit sitt samlealbum Sorgen og Gleden, i tillegg til å synge tittelsporet på Jul i Svingen-serien til NRK. I forbindelse med minnekonserten i Oslo Domkirke 30.07.2011, sang hun Nordahl Grieg sin Til Ungdommena cappella. Som artist platedebuterte hun på det kritikerroste prosjektet Heimafrå, sammen med Odd Nordstoga. Dette unike prosjektet bestod av folketoner og historiske fortellinger gjenspeilet i den norske kulturarven. I sin enkle musikalske produksjon ble albumet hyllet, og det resulterte i Gull-plate (20.000 solgte) og en Spellemann-pris i kategorien Folkemusikk/tradisjonsmusikk. Ikke minst resulterte samarbeidet i mer enn 150 livekonserter,med avslutningsvis to utsolgte konserter i Operaen. Paret avsluttet det suksessfylte prosjektet med å gi låten Landet Imot Nord til Flyktninghjelpen og deres innsamlingsaksjon våren 2014.Hennes første soloalbum Berre Meg kom i mars 2014. Låten Ingen Som Du ble umiddelbart A-listet på NRK P1 og tok det vakre vise-pop-albumet til Spellemann-nominasjon i visekategorien. Albumet ble produsert av bransjeveteran Bjørn Nessjø. Den nærmer seg gull-trofé samtidig som flere Bratland-låter har en sterk utvikling i strømmetjenester (Spotify, Tidal, Apple Music og så videre). Låten På Avstand ble høsten 2014 en radiofavoritt, og året ble avsluttet med julelåten Klokkene Kallar og lille-julaften konserten på NRK TV 1, som ble sett av mer 1.2 millioner nordmenn. Et fantastisk karriereår kunne oppsummeres.

Men det store gjennombruddet skjedde sommeren og høsten 2015. Låtene Stjernene og Fordi Jeg Elsker Deg traff både grasrota og popmusikk-elskere over hele landet. Albumet MÅNESINN kom i november samme år og ble hyllet av kritikere, samt musikkjøpere. Mer enn 40.000 eksemplarer ble solgt, og per i dag har låter fra Månesinn blitt strømmet 10 millioner ganger. Remiksen av Stjernene med Lars Vaular treffer et enda større publikum og løfter prosjektet videre. Totalt har hele hennes katalog per i dag blitt streamet mer enn 25 millioner ganger. Sammen med Jarle Bernhoft gjorde hun en glimrende debut som programleder for Spellemannsprisen i slutten av januar 2016. Ingebjørg sin soloturné ble gjennomført i 2016 med mer enn 70 konserter, Festivaler og kulturhus ble utsolgt, og det ble hennes største konsertår noensinne. Høydepunktet ble utvilsomt to bejublede konserter i Operaen i Oslo. Et hyggelig løft fra sine ’egne’ fikk hun også våren 2016, da hun mottok Telemark Fylkes Kulturpris for 2015. Det nye albumet Hjarteskjell ble sluppet 06.10.17, og hun besøker de største byene i november og desember 2017. 

Våren 2018 vil hun legge ut på en lengre norgesturné.
BILLETTER
Dato: 01.03.2018
Kl:19:30
Billettpris:395,- (ink. billettavgift)


Billetter hos Ticketmaster.no, Thon Hotel Halden og Halden Turist
Det skjer alltid noe spennende på Brygga kultursal! Bestill billetter i dag!
DATOTIDARRANGEMENTSTED PÅMELDTE BILLETTER
09.02.201919:30Jahn vi elskerBrygga Kultursal Halden
KJØP
22.02.201919:00Riksteatret: Fuglane av VesaasBrygga Kultursal Halden
KJØP
28.02.201920:00Eva Weel SkramBrygga Kultursal Halden
KJØP
02.03.201919:00Du och jag farsan CajsaStina Åkerström & Jack VreeswijkBrygga Kultursal Halden
KJØP
23.03.201916:00Nordisk jubileumskonsertBrygga Kultursal Halden
KJØP
24.03.201918:00Riksteatret: Bukkene Bruse lager rumpebrannBrygga Kultursal Halden
KJØP
24.03.201916:30Ekstra: Riksteatret: Bukkene Bruse lager rumpebrannBrygga Kultursal Halden
KJØP
27.03.201919:00Nils Vogt møter KarlBrygga Kultursal Halden
KJØP
29.03.201920:00Luke ElliotBrygga Kultursal Halden
KJØP
31.03.201913:00Karius & BaktusBrygga Kultursal Halden
KJØP
tweet
linje
Tollbugt. 4-6, 1767 Halden  - Tlf: (+ 47) 417 53 900
linje
 
Ingen video funnet!