UTSOLGT: Onkel Tuka - 25 år
UTSOLGT: Onkel Tuka - 25 år

Denne konsrten er utsolgt!
Ledige billetter kl. 16:30

Onkel Tuka feirer 25 år som band og gir ut sin absolutt beste plate (joda), Lykke til med meg!, på det legendariske plateselskapet New Noise! Releasekonserten holdes selvsagt i Brygga kultursal.

Om New Noise:

"If it aint´t New Noise, it’s just noise"

New Noise ga i 1979 ga ut den første norske punk-singelen verdt sitt spytt, Front Page´ s «Kick them/ Monster». Vil du ha et mint eksemplar til samlingen din må du antakelig lete lenge og forvente å betale gode kroner.

I de intense årene som fulgte kom det ytterligere seks singler, fem album og en EP på New Noise. Mesteparten av musikken hadde tilknytning til rockbyen Halden, eller var koblet til byen via vennskap og sterke felles interesser.

New Noise´ kommersielt mest fremgangsrike utgivelse var singelen med Fredrikstad-pianisten Lars Kilevold, «Livet er for kjipt». En slapp reggae der The Young Lords var backingband, spilt inn i Claes Neebs lille studio i Tistedalen.
«Livet er for kjipt» ble liggende i månedsvis på VG-lista og selve tittelen entret det norske språket som en frase som stadig ytres av folk som ser håpløsheten og latterligheten i tilværelsen.

New Noise planla full overtakelse av VG-lista med oppfølgeren, Geir Obal Johansens «Arbeidsdag». En tvilsom norsk tolkning av Bruce Springsteens «Factory». Sangen toppet også den breiale samleplata «The Big Voice of New Noise». Helt til Bruce Springsteen fikk nyss om hva som var på gang.
Omtrent presist samtidig med at Bruce fant veien til Norge for første gang, våren 1981, kom meldingen om at «Arbeidsdag» ikke ble godkjent. (Vi hadde fått motsatt beskjed fra Bruce´ forlag tidligere).
Dermed måtte «The Big Voice of New Noise» mastres på nytt, det ryktes at Ronny P har en test-pressing med «Arbeidsdag» på plass?

Et stort svart kryss ble ett over sporet og bildet av Obal på coveret, en klar demonstrasjon av hvor forbanna vi var. Singlene skulle destrueres, en oppgave som Obal fikk ansvaret for. Hahaha!

En av de utallige anekdotene som finnes om «Arbeidsdag» singelen, er at Obal skal ha fortalt en ivrig New Noise-samler at om han satt på et usignert eksemplar av plata, så var den en sjeldenhet som var mye mer verdt enn de med Obals autograf!

New Noise ga også ut plater med Pedal O´Dahli, The Flimmer Twins, Saturday Cowboys, The Cut, Tåm Box og Berg Brothers Band før stillheten senket seg. I førti år.

I mellomtiden har platebransjen tatt trøkken for den digitale utviklingen, landet på det impotente strømmeformatet og vært gjenstand for en vaskeekte vinyl vekkelse-revival.

Det var således skjebnebestemt at New Noise skulle gjennoppstå, støvete og knitrende, fra rockens skyttergraver.

I juni 2019 skjedde underet, med utgivelsen av NNS8, Kalle Storm Andersens (Flimmer Twin, Saturday Cowboy og Ghostrider) «Black´n white town/ First day after dead». På skinnende blå vinyl. (Vil du ha et mint eksemplar til samlingen din må du antakelig lete lenge og forvente å betale gode kroner).

Derfra har det gått som ei klokke, fargerike singler med Iain Matthews & The Salmon Smokers, Obal (endelig), Onkel Tuka, Lise Backstrøm, og når dette skrives, NNS 13 med Halden garasje-rockbandet Mandalai Lamas.

Men, som dere som leser dette forstår, det stopper ikke med 7 tommer, selvfølgelig har New Noise ambisjoner om å vokse til 12 tommer.
Det har allerede skjedd med etableringen av selskapet New Noise Album. Som, hvis alt klaffer, kommer til å rulle fremover i alle retninger i den usikre tiden vi har foran oss.

For å lykkes med å realisere alle planene vi har, trenger vi hjelp fra alle dere som enten er, eller kan tenke dere å bli, Venner av New Noise (VANN).
Potensielle utgivelser, nitidig kuratert vinyl i begrenset opplag, står allerede i kø.

Inntil mer informasjon kommer deres vei via nettsiden newnoise.no, legg merke til vårt splitter nye slagord (Snart på en t-skjorte nær deg!); If it ain´t New Noise, it´s just noise.

-Tom Skjeklesæther
BILLETTER
Dato: 21.11.2020
Kl:19:00
Billettpris:455,- (ink. billettavgift)


Det skjer alltid noe spennende på Brygga kultursal! Bestill billetter i dag!
DATOTIDARRANGEMENTSTED PÅMELDTE BILLETTER
28.11.202019:00AVLYST: Humorgalla
KJØP
29.11.202018:00PÅ HOLD: Julesanatoriet: Kari Slaatsveen & Ingrid BjørnovBrygga Kultursal Halden
KJØP
01.12.202018:00PÅ HOLD: Veslefrikk - Reisen til julestjernenBrygga Kultursal Halden
KJØP
02.12.202018:00PÅ HOLD: Veslefrikk - Reisen til julestjernenBrygga Kultursal Halden
KJØP
06.12.202018:00AVLYST: Halden Storbands julekonsertBrygga Kultursal Halden
KJØP
11.12.202018:30PÅ HOLD: deLillosBrygga Kultursal Halden
KJØP
11.12.202021:00PÅ HOLD: deLillosBrygga Kultursal Halden
KJØP
12.12.202019:00Julekonsert – Det Norske Blåseensemble med Ole Børud
KJØP
16.12.202019:00PÅ HOLD: Tenorane & Steffen Horn - Julestemninga er garantert!
KJØP
19.12.202012:00PÅ HOLD: Veslefrikk: HakkebakkeskogenBrygga Kultursal Halden
KJØP
tweet
linje
Tollbugt. 4-6, 1767 Halden  - Tlf: (+ 47) 417 53 900
linje
 
Ingen video funnet!