Kalender

Truls Sæther: flyttet til Kulturhuset

Bilde av Truls Sæther og band - Klikk for stort bildeTruls Sæther

 

Dato
25. mars 2023
Tid
19:00 - 21:00
Sted
Brygga kultursal

Kjøp billett

KONSERTEN ER FLYTTET TIL KULTURHUSET (GAMLE BIBLIOTEKET)
SE EGEN INFO PÅ DERES SIDE. Alle billetter refunderes og du må kjøpe ny billett hos dem. 

Fest sikkerhetsbeltene, Truls Sæther albumdebuterer 
med genuin Haldenrock.

For drøye førti år siden ble Festningsbyen Halden til Rockbyen Halden, takket være et knippe punk og new wave band; Front Page, Young Lords, Saturday Cowboys og The Ghostriders. Band som i disse dager opplever, rettmessig, å bli gjenutgitt på CD i Christer Falcks «Norske Albumklassiker»-serie.

Vinteren 2022 slipper Truls Sæther plata som reetablerer byens rock-status. Et album som inneholder tolv originaler skrevet av Sæther, alle med norske tekster som, tro oss, kommer til å vekke oppsikt. Åpningssangen «Svart belte i hat» legger lista. Det viser seg at Halden i tiår har hatt sin egen Michael Krohn, en rockpoet med etskrått blikk på vår stadig fucka virkelighet.

Truls Sæther er Haldens best bevarte rock-hemmelighet. Faktum er at han var der da Henning Kvitnes først tiltrakk seg oppmerksomheten på Chateu Neuf i Oslo, men når platene kom med Kvitnes første sanger, hadde Truls forsvunnet under den nasjonale radaren.

Det betyr ikke at ikke haldenserne har vært klar over hans evner som låtskriver og spontan artist. Sæther har neppe vært i festlig lag uten at det har blitt krevd at han har tatt frem gitaren og fremført en eller flere av sine halsbrekkende låter, av og til med tekster som befinner seg godt på den gærne sida av det politisk konvensjonelle.


En gang på begynnelsen av 2000-tallet varmet Truls Sæther opp for det svenske bandet Eldkvarn på en utescene i Halden. Da bandets sanger/ låtskriver Plura Jonsson fikk med seg hva oppvarmeren drev med, utløste det spørsmålet «Vad i helvetet är detta?» Vi ser ikke bort fra at enkelte av sangene på det som faktisk er Truls Sæthers debutalbum kan utløse tilsvarende reaksjoner.

Sjekk ut «Anita Bergs installasjoner», «Konspirasjonsteori blues» og den direkte skremmende «Veden 92 revisited». Plata er mesterlig produsert av multiinstrumentalist Freddy Holm (TheSalmon Smokers) i Kleiva Studio i Halden og inneholder mer fuzza og breiale rock-gitarer enn Halden-rocken noensinne har gjort.

Truls Sæther – Reise Uten Ankomst, finnes I følgende utgaver:

NEWLP11FP - “Full Pakke” Special Limited Edition (Blodrød og sort marble vinyl, signert og

nummerert artprint av cover-fotograf Raymond Mosken. (100 nummererte eks.)

NEWLP11 - Limited Edition: Blodrød vinyl

NEWCD11 - Limited Edition CD


Kontakt:

Freddy Mathisen (90015276/post@newnoise.no)

Tom Skjeklesæther (92826122/ tomskjek@online.no)

If it ain’t New Noise, it’s just noise!

post@newnoise.no www.newnoise.no

Informasjon om hendelsen

Pris ledsager
0
Pris rullestol
395
Pris HKP
295
Pris voksen
395