Kalender

The Beatniks

Bildet av The Beatniks  - Klikk for stort bildeThe Beatniks - 60 years of Rock and Roll! 

 

Dato
23. oktober 2021
Tid
19:00 - 21:00
Sted
Brygga kultursal

The Beatniks –60 years of Rock and Roll

The Beatniks har vært en aktiv forkynner av rock i 60 år, og presenterer en helaftens turné i 15 byerhøsten 2021. The Beatniks ble startet av Svein Finjarn i 1961 og han har vært leder av bandet siden starten. Med på turneen har de med seg to legender i norsk musikk liv. Det er Kjell «Kjaperud»Asperud, kjent fra The New Beatnicks og Titanic, det første norske bandet som slo igjennom internasjonalt. Med erogså Eigil Berg fra New Jordal Swingers.Kveldenvil bestå av masse god musikk, god humor og masse nostalgi. Det vil bli flott 60-tallsmusikk med The Beatniks og 70-tallsmusikk gjennom samarbeidet mellom Svein Finjarn og New Jordal Swingers, og fortsetter utover kvelden med nyere låter fra The Beatniks. Altså en strålende aften for dere alle som er musikkelskere. 

Det er bare å glede seg!

Siden starten har de vært mildt sagt produktive. Intet mindre enn 23 album, 2 EP-er og 13 singler har det blitt så langt. Og album nummer 24 er under planlegging i anledning det forestående jubileet. Legger vi da til et astronomisk antall spillejobber skjønner vi at The Beatniks er vårt muligens mest lengstlevende band. Ser vi bort fra en røykepause som varte fra 1969 til 1982 har de holdt det gående hele veien. Og de er klare til å vise oss alle at talent er tidløst og at spilleglede aldri dør når du først har fått den.

Ingen av dem har vært med absolutt hele veien. Den som kommer nærmest er selvsagt Svein Finjarn, han som startet bandet. Som har vært med på alt bortsett fra et snaut halvdusin singleplater på andre halvdel av 60-tallet. Og som har vært på laget hele veien siden de kom sammen igjen i 1982. Hans innsats for å fremme norsk rock kan ikke overvurderes. Og det har gitt ham en velfortjent plass i Rockheims Hall Of Fame.

Flere har dessverre falt fra på veien. Folk vi savner. Hvem kan glemme den stoiske, stødige bassisten Carsten Deberitz, «mannen med stålplektret» som sykdom tok fra oss i 2006. Eller Finn John Andresen som endte livet i en trafikkulykke en vinterdag i 1982. Visst tenker vi på dem midt i jubileums-feiringen.

Men alle er vi glade for at vi den dag i dag fortsatt har et vitalt, oppegående og høyst aktivt Beatniks. Som stadig spiller gnistrende rock, både instrumentalt og vokalt. Og som stadig kommer med nye, egne låter.

I dag består The Beatniks av evigunge Svein Finjarn (gitar, vokal), Per Fredrik Kjølner (gitar, vokal), Bjørnar Strøm (bass, vokal), Bjørn Jensen (sax, gitar, vokal), Tor Arild Andersson (keyboards, vokal) og Per Bakkelund (trommer).

Med på laget under jubileums-turnéen blir også legendariske Kjaperud (som selv var med i Beatnicks på 60-tallet, som en del av besetningen som ble en glidende overgang til den internasjonale suksess-gruppen Titanic). Han blir med både som utøver og som historie-forteller på scenen. Med blir også ingen ringere enn New Jordal Swingers-legenden Eigil Berg. To solide forsterkninger.

Bandet gleder seg til feiringen og den kommende nye platen. Og hold av datoen 6. oktober 2021. Da er Oslo Konserthus stedet å være. Her vil de fleste av bandets mange favoritt-sanger bli fremført. Dette blir bursdags-feiring med stil. Tenk, 60 år! Hvem hadde trodd det i 1961? Gratulerer med dagen til vårt kanskje mest verneverdige band.

 
Thor-Rune Haugen

Informasjon om hendelsen

Pris voksen
480