Kalender

Popkjelleren Reunion!

Popkjelleren 

Dato
11. november 2022
Tid
19:00 - 21:00
Sted
Brygga kultursal

Kjøp billett

Velkommen til Popkjelleren reunion! For aller siste gang!

TOMBSTONES, garva musikere med glad årgangspop og rock.

Allerede midt på 1960-tallet dannet de 14 og 15 år gamle mossegutta bandet Tombstones. De var ikke fra Tomb, men likte Stones svært godt  og var nærmest byens første «boy-band». De spilte først kun Shadows-låter, før Beatles ga inspirasjon til å ta sangstemmene i bruk. De unge selverklærte popstjernene satset og kjøpte bandutstyr tilsvarende to årslønner for industriarbeidere. De måtte ty til eldre kamerater med bil både for å kunne betale bandutstyret og for å komme seg på spillejobber. De var også egentlig for unge til å komme inn på de fleste stedene de selv spilte på. De spilte bl.a. på Popkjeller´n i Halden.
            Etter noen års pause gjenoppstod bandet i 1988 til lokale arrangementer i Moss av ”Back to the sixties” og «Ribberock». Siden da har de holdt sammen, øvd regelmessig og spilt jevnlig ute. Repertoaret har blitt stadig mer omfattende. I 2017 ga de ut en CD med noen egne låter og noe cover. «Well Come On» kan streames fra nettet.
            Tombstones har tilnærmet originalbesetning fra 1965, med Jan «Apache» Larsen på ekte «shadowsgitar», Eivind Jacobsen på vokal og bassgitar fra 1964, Roger Bruun, rytmegitar, Arne Forsgren, trommer og Egil Jegleim, tangenter. Lån Tombstones øre og gjerne en dansefot eller to! Du blir garantert i godt humør!

THE 2i’s COFFEE BAND så dagens lys i november 2015 og har siden dette spilt på scener i både Norge, Sverige og Danmark. Bandet besto opprinnelig av Nils Torgersen på sologitar og Per Steiner på trommer som på 60-tallet spilte sammen i The Lunicks fra Halden. Øivind Karlsen fra Sarpsborg, som også er trommis i Tasty og The Cliftones, overtok trommene etter i 2018. Trond R. Schau på rytmegitar og Vidar Øvre på bass er begge fra Moss, mens Biørn Arnesen på sang, gitar og munnspill var medlem i fredrikstadbandet The Blue Waves på 60-tallet. 

The 2i's Coffee Band har tatt sitt navn fra stedet der Cliff Richard og The Shadows traff hverandre i 1958, på The 2i's Coffee Bar i Londons Soho. Stedet kalles derfor med rette "The birthplace of British rock & roll". Derfor spiller bandet mange av de gamle gode hitsene til Cliff Richard & The Shadows, krydret med kjente instrumental- og sanglåter fra det gyldne sekstitallet.

TASTY ble etablert på Gjøvik 19. mars 2004 som et «Shadowband» og debuterte med tre konserter på Gjøvik Studenthus. Gitarist Rune Moe flyttet så tilbake til sin hjemby Drammen og reorganiserte bandet med nye medlemmer. I 2009 kom først Jan Halvorsen fra Moss inn som bassist og senere på året Daniel Vidarson Gullien fra Oslo på gitar. I 2013 ble Øivind Karlsen fra Sarpsborg med på trommer, og besetningen har vært den samme siden da.

Tasty har siden 2014 spilt på mange store gitarfestivaler i England, Tyskland, Nederland, Finland, Sverige, Danmark og Norge, og har backet kjente og kjære musikere som Brian «Licorice» Locking fra The Shadows, Bosse Winberg og Bob Lander fra The Spotnicks og Svein Finjarn fra The Beatniks/New Jordal Swingers. Bandet har også et sideprosjekt med Anita Hegerland.

TASTY har gitt ut 3 CDer og 1 DVD og er også med på ulike samleplater. The Shadows står bandets hjerte nærmest, men presenterer også kjente vokale perler fra 60-tallet, samt noe eget materiale i 60-tallets ånd.

THE NEW ONES ble etablert 18. november 2021 i Lars Garasj i Rygge. Bandet hadde sin debut på Glenghuset i Sarpsborg fredag 11. mars, der de spilte på Shadowsnostalgi 75. De spilte også på Gitartreffet i Råde den 31. mai i år. Bandet spiller mest instrumentallåter, men byr også på noen vokaler. Bandet består av Dag Frode Ek Arnesen fra Fredrikstad, som er bandets sologitarist. Vidar Øvre fra Moss spiller bass, noe han også gjør i "Kaffebandet". Bjørn Johnsen fra Harstad og Moss spiller rytmegitar mens Reidunn Solberg, også fra Moss, er bandets trommis og store stolthet. The New Ones er sannsynligvis det eneste norske "shadowbandet" med kvinnelig trommis.

Informasjon om hendelsen

Pris ledsager
0
Pris rullestol
395
Pris HKP
295
Pris voksen
395